opc_loader

Over ons

TALENT UIT JOUW BUURT

TALENTINDEBUURT is al bijna 10 jaar een platform voor lokale ontwerpers en makers. Gestart als gekke hobby vanuit de woonkamer van de bezielers (met amper 7 mensen) tot een podium voor meer dan 130 ontwerpers.

Wij zijn er zowel online als bij jou om de hoek. Jij koopt lokaal en ondersteunt daarmee creativiteit en werkgelegenheid in jouw buurt.

Het is onze missie om lokaal talent een podium te geven, waar ze hun talent kunnen laten zien. Wij ondersteunen de ontwerpers bij het ontwikkelen van hun product en zorgen ervoor dat ze de klant kunnen bereiken.

UNIEKE PRODUCTEN MET EEN MEERWAARDE

Ons aanbod bestaat uit unieke producten, gemaakt met respect voor de natuur en de makers zelf. Vaak zijn deze producten handgemaakt en bieden we deze aan in kleine oplages. Veel van onze talenten zijn nog echte ambachtslieden, die belang hechten aan originaliteit en vakmanschap.

Andere talenten werken wél op grotere schaal, maar zijn dan weer authentiek door hun creativiteit en gebruik van duurzame grondstoffen.

GEZOND EN DUURZAAM

Wij selecteren onze talenten zowel op originaliteit als op duurzaamheid. Bij ons vind je enkel unieke creaties met respect voor mens en milieu. Wij hechten zeer veel belang aan gezonde producten en productiemethodes.

Al onze producten zijn daarom biologisch of gemaakt van hernieuwbare of gerecycleerde grondstoffen.

Bij sommige producten ligt de nadruk op het milieuvriendelijke, bij andere op het sociaal-economische aspect. Nog andere zijn volledig handgemaakt. Meestal combineren onze talenten één of meer van deze aspecten. Goed voor de mens én zijn omgeving.

Wij selecteren ook enkel producten die esthetisch en kwalitatief hoogstaand zijn, waardoor je ze lange tijd en met veel plezier kan gebruiken. Onze producten zijn uniek, origineel, duurzaam en bovenal: ze toveren een lach op jouw gezicht!

VINTAGE

Omdat wij duurzaamheid en hergebruik zo belangrijk vinden, vullen wij onze nieuw gemaakte producten aan met vintage kleding en woonartikels.

Onze vintage kleding is afkomstig uit een stock en is dus allemaal eerstehands. Omdat ze ongedragen is, zit deze vaak nog in de originele verpakking en is dus in nieuwstaat.

Onze selectie woonartikels is wél tweedehands, maar ook zorgvuldig uitgezocht en in mooie staat. U vindt onze vintage vondsten terug onder de toepasselijke naam LOST&FOUND.

EERLIJKE HANDEL

Bij elke aankoop ondersteun je de lokale economie. Het bedrag dat jij aan je aankopen besteed, wordt opnieuw geïnvesteerd in jouw eigen leefomgeving. Zo draag jij zorg voor jouw buurt.

Het grootste deel van de winst gaat bovendien rechtstreeks naar het talent, in tegenstelling tot een gewone winkel, waar een ontwerper of maker vaak maar een fractie van het verkoopbedrag in handen krijgt.

TOEGANKELIJK

Wij zorgen ervoor dat talenten met én zonder zelfstandigen-statuut de weg naar jou vinden. Wij zorgen voor de nodige papierwinkel zodat onze talenten zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn.

Voor onze klanten zijn we zowel online als offline bereikbaar met onze winkels en afhaalpunten. Onze prijzen zijn democratisch, wat ze aantrekkellijk maakt voor  u als consument, maar wel steeds gebaseerd op een eerlijke prijs voor de talenten.

VERZENDING

Wij proberen steeds zo snel mogelijk het door u gewenste product te verzenden, ofwel rechtstreeks van bij de talenten, ofwel uit onze winkel of uit onze stock. Verzending is gratis vanaf 50 euro naar België, vanaf 100 euro naar Nederland. Wij maken gebruik van gerecycleerde verpakking of verpakken uw aankoop indien gewenst als geschenkje. Wij verzenden meermaals per week, afhalen kan op verschillende afhaalpunten en is gratis. Als klant heeft u 30 dagen ruilrecht.

Heeft u vragen over uw bestelling, dan kan u steeds terecht bij onze rechterhand Nils via bestellingen@talentindebuurt.be

Voor ruilen, herstellingen of andere vragen bent u natuurlijk ook altijd welkom in onze winkel te Antwerpen-Berchem.

TEAM

Al bijna 10 jaar runnen Miek en Cédric TALENTINDEBUURT vanuit hun voormalige woonkamer. Gestart met amper 7 talenten, vertegenwoordigen ze nu meer dan 130 ontwerpers.

Een groot deel van onze talenten maakt maar één stuk van een bepaald ontwerp. Deze producten zijn vaak enkel in onze winkel te koop. De producten die meer courant te verkrijgen zijn, kan je ook in onze webshop vinden.

Sinds kort is ons team niet langer twee- maar driekoppig. Onze rechterhand -First Aid Kid- Nils is verantwoordelijk voor onze webshop en zal mee de voorraden en jullie bestellingen opvolgen.

Ons team bestaat natuurlijk ook uit de tientallen talenten die al die al jaren vanuit onze winkel zoveel moois op de wereld loslaten.

TALENT?

Heb jijzelf of iemand van je vrienden veel talent? Stop met plannen en ga ervoor !

Sluit je nu aan bij TALENTINDEBUURT