opc_loader
azwijn

Toon en ik wonen in Berchem en ik ben afkomstig van Zwijndrecht. Twee jaar geleden wonnen we de wedstrijd 'Zwijndrecht zoekt een streekproduct'. Sindsdien zijn we naast onze fulltime job volop bezig met het zelf maken van appelazijn. In oktober 2017 hebben we ons product met veel trots kunnen lanceren.

Onze appelciderazijn is volledig natuurlijk. We maken eerst cider van twee Belgische appels (Jonagold en Elstar), die we minimum 5 maanden laten rijpen. Vanaf de smaak helemaal goed zit, gaan we de cider verzuren naar appelazijn. Dit laten we ook traag rijpen, minimum een maand en half. In de twee fermentatieprocessen werken we puur natuurlijk, we voegen dus niks toe zoals bv Sulfiet.

Op onze website www.azwijn.be geven we mensen ideeën wat ze allemaal met onze appelazijn kunnen maken. Met appelazijn kan je ook nog heel leuk experimenteren in drankjes. Zo heeft Marie van The Mocktailclub twee mocktailrecepten met AZWIJN gemaakt:

http://www.azwijn.be/2018/01/21/appeltaartje-the-mocktailclub/ 

http://www.azwijn.be/2017/11/01/avocado-matcha-mocktail-the-mocktail-club/

Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1